Bäst i Test

Bästa gravidkudden 2020 - Kuddar som avlastar och underlättar

Funderar du på att köpa en gravidkudde? Då är du inte ensam. Allt fler kvinnor väljer att prova olika hjälpmedel som underlättar under graviditeten. "Pregnancy glow" i all ära, men när man känner trötthet, kramper och sparkar i magen kan en gravidkudde vara räddaren i nöden.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Jollyroom, Babyland, BabyV, Litenleker, Lekmer, Babyshop,

Idag finns det en hel del gravidkuddar både i butikerna och på nätet. Du hittar mängder med produkter bara genom att göra en enkel Google-sökning, men hur vet man egentligen vilken kudde man bör välja? Hur sållar man agnarna från vetet? Det är enkelt, för vi har redan gjort jobbet. Nedan hittar du marknadens bästa gravidkuddar i olika prisklasser, men också tips och rekommendationer kring ditt val av gravidkudde.

Våra vinnare av bästa gravidkudden 2020

Mellan: Milki gravidkudde

Gravidkudden från Milki har en längd på 170 cm och en omkrets på 60 cm. Precis som amningskudden utgörs även gravidkudden av ett överdrag i bomull och en insida fylld av mikrokulor. Funktionen skiljer sig däremot något från amningskudden, eftersom gravidkudden syftar till att avlasta under själva graviditeten. Den är utformad för att erbjuda stöd samt avlasta bl.a. ryggen och magen.

Gravidkudden kan användas även som amningskudde, men eftersom den gör livet enklare under graviditeten kan den ses som ett bättre alternativ. Priset är lite högre, men i det här fallet får du vad du betalar för.

Läs hela recensionen av Milki gravidkudde

Bästa pris på Milki gravidkudde

Jollyroom
589 kr

Premium: bbhugme gravid- och amningskudde

Är du ute efter den ultimata allt-i-ett-kudden? Då är vår vinnare från bbhugme definitivt något för dig. Den här kudden har utvecklats av tre norska kiropraktorer som arbetat med graviditetsrelaterade besvär i många år, vilket resulterat i en riktig premiumprodukt. Bbhugmes gravid-och amningskudde avlastar bl.a. nacke, axlar, rygg, mage, bäcken och knän. Dessutom är den stor och bred nog för att din baby ska få plats bredvid dig och det flexibla materialet gör att ni båda sitter bekvämt. Priset ligger visserligen på 1 390 kronor, men med tanke på recensionerna som produkten har fått kan priset ses som en minst sagt klok investering.

Läs hela recensionen av bbhugme gravid- och amningskudde

Bästa pris på bbhugme gravid- och amningskudde

Jollyroom
1199 kr
Babyland
1495 kr
BabyV
1495 kr
Litenleker
1495 kr
Lekmer
1495 kr
Babyshop
1495 kr

Budget: Milki amningskudde

Milki amningskudde ger dig mycket för pengarna. Storleken är 60x60 cm och omkretsen ligger på 165 cm. Produkten är tillverkad i ett mjukt material och fungerar utmärkt som amningsstöd. Den innehåller dessutom mikrokulor som gör att den formar sig efter dig och ditt barn. En flexibel kudde i bomull och elastan som sitter på plats tack vare det starka knytbandet. Definitivt värd priset!

Läs hela recensionen av Milki amningskudde

Bästa pris på Milki amningskudde

Jollyroom
399 kr

Att tänka på innan man köper gravidkudde

En gravidkudde är ett nytt koncept för de allra flesta kvinnor som bli gravida. Om man aldrig har väntat barn vet man antagligen inte ens vad produkten är för något. Därför bör du börja med att informera dig om hur en gravidkudde egentligen kan vara till hjälp för dig.

Det är också viktigt att jämföra olika produkter. Idag finns det mängder med olika gravidkuddar, så det är viktigt att ha koll på hur de olika produkterna skiljer sig från varandra. Inför köpet av gravidkudde bör du fundera på följande frågor:

  • Hur kan en gravidkudde underlätta för dig?
  • Vill du ha en mångsidig produkt eller något enklare?
  • Vilken prisklass känns rätt?

Du bör också ställa en del krav på kudden. När du är gravid har du redan en massa att brottas med och då behöver du inte ännu ett måste i vardagen. Välj därför en kudde vars överdrag är avtagbart och kan tvättas i maskin. Att stå och tvätta för hand är inte särskilt roligt när barnet ligger och sparkar!

Välj rätt gravidkudde för dig

Hur väljer man egentligen rätt gravidkudde? Det finns minst sagt många alternativ att välja mellan, så valet kan ibland kännas svårt. Det viktigaste att ha i åtanke är hur just din kropp känns under graviditeten. Var någonstans har du ont? Var känner du tryck eller obehag? Gravidkudden är utvecklad för att hjälpa dig avlasta områden som känns tunga, t.ex. magen, men även för att skydda dina muskler och andra kroppsdelar från att bli belastade som ett resultat av din växande bäbis.

Skillnaden mellan olika gravidkuddar

Alla gravidkuddar är tänkta att erbjuda stöd och avlastning, men det finns faktiskt skillnader mellan de olika modeller som finns på marknaden. En del är särskilt utformade för att avlasta magen, medan andra är bättre på att avlasta nacke och axlar. Det finns också längre modeller som avlastar bäcken, knän och anklar.

Även materialet kan skilja sig mellan olika produkter, för att inte nämna kvaliteten. Det är väldigt viktigt att välja en kudde som tillverkats av ett flexibelt men starkt material. En kudde av låg kvalitet kan inte motstå trycket från din kropp, utan sjunker ihop under din mage.

Det finns också allt-i-ett-kuddar. En sådan kudde fungerar bra både som gravidkudde och amningskudde.

Frågor och svar

Varför använder man egentligen gravidkuddar?

Gravidkuddens syfte är att göra det enklare för dig att sova på nätterna. Svårigheterna med att somna och ligga bekvämt i sängen är något vi alla känner till. Men kan gravidkudden verkligen förbättra din sömn? Ja, det kan den faktiskt göra genom att avlasta din kröp. När du ligger på sidan trycks magen mot madrassen, vilket ofta belastar sido- och ryggmusklerna. En gravidkudde gör så att din mage får stöd och på så vis ligger högre upp, så att musklerna inte blir lika påverkade. På så vis kan kudden även minska smärtor och obehag under graviditeten - så den är betydligt mer än ett sovredskap.

Bör man köpa gravidkudden i butik eller beställa den online?

Fördelarna med att köpa en gravidkudde i en vanlig butik är ganska självklara. Du kan känna på den, se hur stor den är i förhållande till din egen längd och på så vis få en bättre bild av den. Däremot brukar fysiska butiker inte ha lika stort sortiment, och det blir därför betydligt svårare att jämföra priser. När du handlar via nätet är det bara att besöka t.ex. Pricerunner och se var du hittar produkten av intresse till lägst pris. Dessutom erbjuder nätbutikerna ofta flera rabatter än de fysiska butikerna. Ett tips är därför att titta på olika gravidkuddar i butik, men sedan se om du kan hitta dem billigare online. Varför inte spara en slant om du kan?

Hur mycket pengar är en gravidkudde värd?

Svaret på den frågan kan naturligtvis variera beroende på vilken situation just du befinner dig i, men vi kan svara så här: hur mycket är en smärtfri graviditet värd? Nåja, den frågan kanske var lite att ta i - vi kan naturligtvis inte lova att gravidkudden trollar bort all smärta eller allt obehag som en graviditet medför. Däremot kan den faktiskt underlätta en hel del. Den avlastar kroppen, minskar trycket på musklerna och kan förhindra smärta och obehag - i många fall även svullna anklar.

Är vissa tillverkare bättre än andra?

Precis som med andra varor kan du hitta gravidkuddar av många olika märken. Många gånger är det naturligtvis så att ett dyrare märke har högre priser för att även produkterna som säljs har bättre kvalitet. Det behöver dock inte vara fallet varje gång. För att försäkra dig om att en viss produkt verkligen har hög kvalitet bör du läsa vad den är tillverkad av, huruvida det finns någon garanti, vilka omdömen den fått, o.s.v. Det är inte märket som är avgörande, utan den faktiska kvaliteten.

Hur länge kan man använda gravidkudden?

Gravidkudden kan med fördel inhandlas redan i början av graviditeten. Då har du den med dig hela vägen till förlossningen. Men du kan få användning av kudden även efter att bäbisen kommer. Då kan du ha den som t.ex. amningskudde.

Det är också möjligt att du kommer att vilja ha stödet som kudden ger även efter förlossningen. Kroppen brukar vara ganska skör i flera veckor därefter, så en skön kudde är inte helt fel, särskilt eftersom den kan vara bra även för mer vardagliga problem, t.ex. ont i nacke eller axlar.

Hur länge håller en gravidkudde?

En gravidkudde av hög kvalitet håller i många år, speciellt om du lägger undan den efter förlossningen. Tvätta fodralet och lägg kudden på ett torrt ställe där den är skyddad från damm, så att den håller sig i toppskick. Vem vet, storken kanske kommer med ett nytt besked inom kort, och då är det bara att plocka fram kudden igen!